Her siparişte ÜCRETSİZ GÖNDERİM
WHATSAPP DESTEK HATTI 0536 064 92 24
Bize Ulaşın
Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir?
Temmuz 17, 2019

Ayakkabı kokusundan zaman zaman şikayet etmişizdir. Bazen anatomik kaynaklı bazen de ayakkabının kendi malzemesinden dolayı kokuya maruz kalabilmekteyiz. Özellikle bütün gün aynı ayakkabılarla ayakta çalışmak zorunda kaldıysak diğer insanları da çoğunlukla bu kokuya maruz bırakmaktayız. Adeta yaşam kalitemizi düşürmekte ve utanmamıza sebep olmaktadır.İyi haber...Bununla başa çıkabilmek o kadar da zor değil.Sizler için birkaç etkili yöntemden bahsedeceğim.

İlk olarak, çoğumuzun duyduğu fakat uygulamaya üşendiği bir yöntem; karbonat. İşten geldiğinizde ayakkabılarımızın içerisine birer tatlı kaşığı karbonat koyup sabaha kadar bekletirsek büyük ölçüde kokunun giderildiğini hissedeceksiniz. Hem hijyenik hem de kokusuz bir hale gelecektir.

İkinci etkili yöntem ise, doğal malzemeleri kullanmak olacaktır. Örneğin; kokusu keskin olan meyvelerin kabuklarını ya da çeşitli bitki çaylarını ayakkabılarımızın içine geceden yerleştirdiğimizde farkı göreceksiniz.

Çoğu zaman da ayakkabı kokusuna malzemesinden çok içerdiği nem sebep olmaktadır. Bu nemi önlemek için bebek pudrası kullanabilirsiniz. Burada pudranın nemi hapsedici kokusundan faydalanmış olacaksınız.

Son zamanlarda çok duyduğumuz ve faydasını saymakla bitiremediğimiz çay ağacı yağı burada da kendini gösteriyor. Bu yağın özelliği dezenfektan görevini üstleniyor olmasıdır. Ayakkabılarımızın iç tabanına geceden bunu döktüğümüzde sabahleyin kokusuz ve hijyenik şekilde ayakkabılarınıza kavuşacaksınız.