Her siparişte ÜCRETSİZ GÖNDERİM
WHATSAPP DESTEK HATTI 0536 064 92 24
Bize Ulaşın
Gelin Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?
Temmuz 28, 2019

Düğün süreçleri her açıdan bir o kadar yorucu olmasına rağmen heyecanlı bir yolculuktur. Bu yolculukta birden fazla şeye karar vermek durumunda kalırız. Yaşayacağımız ev, alacağımız eşyalar, kuaför, saç modelleri, gelinlik derken bir de ayakkabı seçimine karar veririz. Uzun ve yorucu bir düğün akşamında ayaklarımızın normalden daha fazla rahat etmesini isteriz. O an aklımıza gelen soru; gelin ayakkabısı seçerken nelere dikkat etmeli?

1. AYAKKABI MODELİ

Tüm gece mutluluğumuza gölge düşürmeyecek ayakkabımız, en azından gizli platform, platform, dolgu topuk ya da spor şık gelin ayakkabıları olmalıdır. Son günlerde özellikle pullu converseler, taşlı beyaz spor ayakkabıları, dolgu topuk beyaz gelin ayakkabıları revaçta olup tüm gelin adayları tarafından tercih edilmektedir. Siz de bunlardan birini düşünebilirsiniz.

2. HAVA ŞARTLARI

En önemli kriterlerin başında gelebilecek bir faktör olan hava koşullarını da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Açık hava ya da kır düğünü konseptlerinde ince topuk ayakkabılar olası bir yağmurlu havada çamura batma riski fazla olduğundan tercih edilmemelidir. Eğer kış ayında bir düğün yapıyorsanız, burnu kapalı ipek su geçirmeyecek tarz ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Yaz ayında bir düğün planlıyorsanız önü açık, saten ayakkabılar giyebilirsiniz.

3. DÜĞÜN MEKANI İLE UYUM

Eğer mekan deniz kenarı kumluk bir alan ise, ince yüksek topuklu ayakkabılar sizin için handikap yaratabilir. Daha çok spor gelin ayakkabılarına veya beyaz deniz kabuklarından yapılmış tasarımlı sandaletlere yönelebilirsiniz. Düğün salonu,davet ve balo salonunda yapıyor iseniz, istediğiniz modelde ayakkabı tercih edebilirsiniz. 

4. TOPUK TARZI

Bir ayakkabının rahat olmasını sağlayan en önemli kriter topuk boyudur. Topuk boyunu seçerken giyip giyemeyeceğimiz, kaç saat ayakta kalacağımızı, rahatlığını da düşünmemiz gerekiyor. Gelin adayları damat adaylarıyla aynı boyda olma arzusu taşımaktadırlar. Kimi zaman bazı gelin adayları epeyce yüksek topuklu ayakkabılar giyip tüm gece ağrı ve acı çekebilirler. İdeal topuk boyunun 12 cm olması ve platformlu olmasıdır. Aksi takdirde ayakta durmakta zorlanabileceğiniz bir gece geçirebilirsiniz.

5. ZAMAN

Gelinlik ayakkabısı gelinlik almadan önce karar verilmelidir. Gelinlik dikildiğinde son provada ayakkabı ile beraber uyumlu olması zamanlama açısından önemlidir.

6. RENK

Gelin adayları genelde beyaz gelin ayakkabısı tercih ederler. Son zamanlarda bu algının daha da kırıldığını görüyoruz. Özellikle düğün çekimlerinde gelinliğin altına pembe tonlar,ten rengi tonları ya da pastel tonlar giyiliyor.Bazen de arzuya göre gelinliğinizden alacağınız bir parça kumaş ile de gelin  ayakkabınızı dizayn edebilirsiniz.

7. YEDEK AYAKKABI

Gelin adaylarının en özel gecelerini geçireceği bu günde önlem olarak arabanın bagajına atacağınız bir çift spor ya da rahat ayakkabı içinizi ferah tutacaktır. Yedek ayakkabınızı beyaz dolgu topuk işlemeli ya da dantelli spor ayakkabılar şeklinde tercih edebilirsiniz.