Her siparişte ÜCRETSİZ GÖNDERİM
WHATSAPP DESTEK HATTI 0536 064 92 24
Bize Ulaşın
Hamilelikte Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?
Ağustos 15, 2019

Hamilelikte özellikle ikinci trimester döneminden sonra anne adaylarının vücutlarında gelen değişimlerden bazıları da ödem ve şişliklerdir. Kıyafetlerinizin bedeninde değişiklik yaparken, ayakkabılarınızın da gittikçe küçülmeye başladığını görebilirsiniz. Ayak bileklerinize binen yük, ayakkabı seçimi konusunda daha da dikkatli olmanız gerektiğini size anlatabilir.

Gittikçe karnınızın büyümesi nedeniyle ayakkabılarınızı eğilip bağlayamayacak duruma gelebilirsiniz. Bu yüzden bağcıklı ayakkabıları çok da tercih etmemenizi öneririz. Bağcıkları çok fazla sıkmak da kan dolaşımınızın yavaşlamasına sebebiyet verebilir.

Anne adayları için rahat ve şık olacak ayakkabıları bulmak biraz problem olabilir. Rahatlığa önem veriyorsanız ortopedik tabanlı ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Fakat unutmayınız ki ödem ve şişliklere önlem almak amacıyla ayakkabı numaranızı bir numara büyük almalısınız. Şık olmasını da istiyorsanız, taşlı ve ortopedik babetleri tercih edebilirsiniz.

Aslında ilk kriteriniz ayakkabınızın sıkmaması ve yüksek topuklu olmaması gerektiğidir. Bunun için en fazla 5 cm kısa ve kalın topuk ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Eğer mümkünse deri ve yumuşak ayakkabılar satın alabilirsiniz. Öte yandan, ikinci trimester döneminiz kış aylarına denk geliyorsa cırtlı ve fermuarlı çizme ya da botlar giymelisiniz.

Unutmayınız ki tüm bu ödem ve şişlikler geçicidir ve herkesin kendine özgü bir hamilelik dönemi vardır. Sağlıklı ve mutlu bir hamilelik dönemi geçirmeniz dileğiyle...