Her siparişte ÜCRETSİZ GÖNDERİM
WHATSAPP DESTEK HATTI 0536 064 92 24
Bize Ulaşın
Dar ve Sıkan Ayakkabılar Nasıl Genişletilir?
Temmuz 22, 2019

Yeni ayakkabı aldığımızda ilk dikkat ettiğimiz kriter, sıkmamasıdır. Bazı ayakkabıların kalıbı gereği esneklik payı diğerlerine oranla daha fazla olabilir. Ayakkabının sıkmaması için ayak baş parmağımızın en uca değmiyor olması gerekir. Bazen de yanlardan sıkma yapabilir, çoğunlukla ayakkabı daha yeni denenmiştir. Hiç üzülmeyin, sıkan ayakkabılarımızı genişletme yöntemleri bu sorunla başka çıkmamızı sağlıyor.

Ayak sağlığının önemini vurgulayarak birkaç genişletme yönteminden size bahsedeceğim. Öncelikle; yeni bir ayakkabı aldığımızda bir süre bezi ıslatarak ayakkabının içine yerleştirip esnemesini sağlayabilirsiniz. Bir diğer genişletme yöntemi ise; dar gelen ayakkabılar için gazete kağıtlarını iyice sıkıştırarak ayakkabılarımızın için doldurup bir gün bekletmek bizi sonuca ulaştıracaktır.

Özellikle topuklu ayakkabılarda birçok kadının denemiş olduğu vazelin ayakkabınızı genişletecektir. Dilerseniz vazelini ayakkabının içine sürüp bezle sıkıştırıp bekletebilirsiniz. Diğer yandan vazelini ayağınıza direk sürüp ince bir çorapla ayakkabıyı evde giyebilirsiniz.

Dilerseniz tüm bu yöntemleri bırakıp tecrübeli bir ayakkabı tamircisine ya da lostra salonuna götürüp ayakkabıyı genişleten makinaya koydurabilirsiniz. Bir gün beklemesi kesin sonuç verecektir. Özellikle baldırı geniş kadınlarda çizmeler ayaktan olduğu halde baldırdan olmadığı için bu sorunu ayakkabıyı açma makinasına koyarak giderebiliriz.Tüm bu yöntemleri denemek sizden, çözüm bizden.